Aanbevelingen | Over ons | Contact  

Logo Apart HostingHosting mogelijkhedenDomeinnaam registrerenReseller wordenVragen?

Domeinnaam nog vrij?

Check hier de domeinnaam voor jouw website! (Wilt u advies over een bepaalde domeinnaam e-mail ons)

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een uniek internetadres.
De domeinnaam van deze website is aparthosting.nl.
Elke computer die aangesloten is op internet (of een ander netwerk) heeft een eigen nummer. Dit kan een gewone huiscomputer zijn, maar ook een server waarop een of meerdere websites staan. Een dergelijk nummer wordt een IP-adres genoemd. Zo'n adres bestaat uit 32-bit nummers onderverdeeld in vier stukjes gescheiden door punten. Bijvoorbeeld 85.17.197.7 wat staat voor www.aparthosting.nl
Een IP-adres is natuurlijk moeilijk te onthouden. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken heeft men domeinnamen bedacht. Als u een domeinnaam intypt wordt deze omgezet naar een IP-adres, zodat u alsnog de juiste website op het scherm krijgt. IP's en domeinnamen zijn uniek.
De begrippen domeinnaam en extensie worden vaak door elkaar gebruikt. Ze betekenen echter niet hetzelfde. De extensie is de twee- of drieletter code achter de punt (bijvoorbeeld .nl). Een domeinnaam is het geheel van woord en extensie (aparthosting.nl). Extensies worden toegewezen door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
Domeinnaam
Er zijn bij ons diverse opties op het gebied van domeinnamen er kunnen bijna alle extensies worden aangevraagd, enkele extensies zoals bijvoorbeeld .fr (Frankrijk) vereisen bepaalde voorwaarden zoals een Franse KvK inschrijving. Voor de meest gangbare extensies zoals .nl / .eu / .com zijn er verder geen specifieke vereisten.

Daarnaast zijn er bij Apart Hosting binnen de domeinnamen nog diverse mogelijkheden over wat u wilt doen met deze domeinnaam.

Bullit beeldmerk Apart Hosting Parkeren

Bullit beeldmerk Apart Hosting Redirect naar ander domein of website

Bullit beeldmerk Apart Hosting Redirect + 1 e-mailadres

Bullit beeldmerk Apart Hosting Redirect + 1 e-mailadres + statistieken

€ 15,- p/j

€ 17,50 p/j

€ 24,- p/j

€ 72,- p/jWilt u meer mogelijkheden dan spreekt men over hosting pakketten neem hiervoor contact met ons op voor een pakket wat aan uw behoefte voldoet.


Copyright © 2011-2014 Apart Hosting | Contact | Juridisch info | Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW